Portfólió fotózásnál egy fotósorozatot készítünk rólad, mely több célból is készülhet. Mindegyik típusnak más-más a stílusa, így a háttereket, kiegészítőket is ennek megfelelően választjuk ki.

Vannak üzleties célú portfóliók, amit általában vállalkozók, vagy multinacionális cégeknél vezető beosztásban dolgozók szoktak kérni, de ezt a típust állásra való jelentkezésnél is használhatod. A bemutatkozó típusú portfóliókat, általában művészeknek, közéleti személyiségeknek csinálom. Megrendelőim között volt már dj, zenész a hangszerével, sok színész és színésznők, író, divattervező és énekesek. Van ahol a személyeket és munkáikat is fotózom egy portfólió keretében. Olyan megrendelőm is volt már, aki egy személy köré építette cége brand-es megjelenését és így népszerűsítette cégét. Hasonló marketing kampány portfóliókat is szívesen készítek.

Egyéni portfólió fotózás: Vannak olyan portfóliók, ahol valaki csak úgy dönt, hogy szeretne egy-két jó képet magáról, csak úgy, vagy az utókor számára, emlékbe, vagy ajándékba. Itt több sorozatot is készítek. Mindig van lehetőség és idő kitalálni a különböző kereteket, hangulat és ehhez enteriőrt választani. Van lehetőség átöltözésre, frizuraigazításra, sminkre is. Kérésre sminkest vagy fodrászt hívok a helyszínre.

Női, szexi portfólióknál kétféle típust különböztetek meg, a boudoir-t és a glamour-t. A boudoir sokkal direktebb, többet mutat a testből, kacérabb, bevállalósabb stílus. A glamour kifinomultabban szexi. Itt nem vetkőzünk túlzottan, maximum egy vállpánt csúszik le vagy egy harisnyacsipke villan ki. Inkább a mosolyon, a nő természetes szépségén, egyéniségén van a hangsúly. A portfólió készítésénél itt is többféle sorozatot készítünk. Több stílus, több háttér és sokkal több testtartás szerepel, de mindig előnyös pózokat választunk.

Tini portfólió a 12-17 évesek top programja. Hiszen ők már valakik J önállóak, céltudatosak, bátrak és tudják, mi kell nekik. Van stílusuk, és ezt szeretik megmutatni is. Az önkifejezés e módja nem áll messze tőlük, úgyis folyton szelfiznek. Ezek viszont profi fotók lesznek szélgéppel, jó hátterekkel és az optikai torzulás nélkül, amit a rövid kar okoz. Itt amúgy bele is férsz a képekbe és nem csak a fejed, mint a szelfinél.

Több személyes portfóliónál általában két ember együtt fotózkodik, testvérek, ikrek, cégtársak, barátok, párok, stb. De több személyes portfólió is előfordul pl. zenekarok, cégek esetében. Ez a fotózás egyik legnehezebb területe. Jobban szeretek ilyen esetekben én menni hozzátok és saját környezetetekben megörökíteni benneteket. Ennél elképzelni sem tudnék autentikusabbat.

Mindegyik portfólió fotózás, típusától függetlenül tartalmaz portrékat, mellképeket, és egész alakos képeket is. A különböző sorozatok más választható háttérrel, díszlettel, öltözékkel és frizurával készülnek. Csináltathatsz komoly, szelíd, játékos vagy vagány sorozatot is. Kitalálhatsz különböző keretmeséket, történeteket a fotózáshoz. Itt bárki lehetsz!