Portré fotózás, vezetői portré

Tényleg kell egy jó kép, amit használhatok a megjelenésekhez.

 

Amikor tényleg szeretnél egy üzleties, jó fotót… Tudom, elég lenne csak egy, egyetlen egy, a tuti, amit mindenhol tudsz használni a céges megjelenésekkor. Az igazi! Amin jól nézel ki, nem is túl komoly, de azért tekintélyt sugároz. Amit feltölthetnek rólad a weboldalra, lehet LinkedIn profile kép, meg amit az újságíróknak is elküldhetnél, ha fel szeretnék tenni az arcodat a riportod mellé, ami jó a menedzser önéletrajzodba/portfóliódba. Amit nem a kollégád készített, aki nem figyelt a háttérre és pont a legkisebb partneretek logója van rajta, vagy nem vette észre, hogy belelóg a recepciós, esetleg úgy tűnik, mintha az oszlop, ami mögötted van, pont a fejedből nőne ki.

 

Szóval, mindenképpen kell egy jó kép! Sőt igazából több is, mert portré, meg mellkép, meg teljes alakos is kellene…

 

Megvan az elhatározás. Hívj fel egy időpontért. Lehet egy hosszabbra nyúlt ebédidőben, vagy munka előtt, amikor még friss vagy, vagy pont utána, amikor már letetted a lantot, és megnyugodtál. Amikor megvan az időpont, csak a helyet kell kitalálni. Készülhet a stúdiómban, szabadban vagy az irodátokban, ismerős terepen, saját helyszínen.

 

Vezetői portré, üzleti portré…

 

Lehet klasszikus vagy modern stílusú a portré fotózás. Ezt majd együtt eldöntjük, vagy készíthetünk 2 sorozatot, esetleg próbaképeket. Cégeknek vagy magánszemélyeknek egyaránt. A cégeknél általában az egész vezetői csapatról elkészítem a portréfotókat és van, ahol közös képeket is készítenem kell.

 

Sokaknak az idejük a legdrágább. Érdemes egyszer rászánni ezt az időt, ekkor mi kialakítjuk a fotózás körülményeit, a háttereket, stb… és évekig használhatod ezeket a fotókat, prospektusokon, weboldalakon, minden hivatalos kiadványon, arculati elemeken. Cégeknél célszerű az egész vezetői kart közel egy időben fotózni, így sokáig nem lesz gond, hogy honnan szedjék elő a kollégák a grafikusoknak a jó fotókat.

 

Amikor végre rászántad magad a portré fotó készítésére, megvan a helyszín, az időpont, érdemes kicsit rákészülnöd. Ez a beletett energia igazán nem lesz nagy erőfeszítés a jó eredmény érdekében. Érdemes kipihenned magad előtte és amennyire lehet a legjobb formádat hozni. Ez nem csak a külsődre vonatkozik. A jó állapot és kiegyensúlyozottság megjelenik a fotón, az arcodon. Persze ezen itt is sokat javít egy gyors beszélgetés, ami kizökkent a mindennapokból és kicsit el tudod felejteni az otthoni gondokat, munkahelyi problémákat. Szerintem, ez is a fotós feladata, ezért is érdemes velem készíttetni portré fotóidat. Műtermemben lehetőség van átöltözésre, ha több szettet hozol és fodrász, sminkes bevonására is, akiket kérésedre iderendelek és akkor ezzel az idővel is számolnunk kell.