Üzleti portré fotózás

 

Üzleti portfé fotózás általában a vállalkozás helyszínén történik, de 8 főig a műtermemben is kivitelezhető. Kis- és középvállalkozásoknak vagy magánszemélyeknek szoktam a leggyakrabban üzleti portrét készíteni, de a cégeknek egyaránt megfelel ez a típusú fotózás. A cégeknél általában az egész vezetői csapatról elkészítem a portréfotókat és van, ahol közös képeket is készítenem kell. Lehet klasszikus vagy modern stílusú a portré fotózás. Általában együtt eldöntjük, vagy készíthetünk 2 sorozatot, esetleg próbaképeket.

 

Sokaknak az idejük a legdrágább. Érdemes egyszer rászánni ezt az időt, ekkor mi kialakítjuk a fotózás körülményeit, a háttereket, stb… és évekig használhatod ezeket a fotókat, prospektusokon, weboldalakon, minden hivatalos kiadványon, arculati elemeken. Cégeknél célszerű az egész vezetői kart közel egy időben fotózni, így sokáig nem lesz gond, hogy honnan szedjék elő a kollégák a grafikusoknak a jó fotókat.

 

Egyéni vállalkozásoknak, és néhány fős kis cégeknek, bt-knek, kft-knek ajánlom, hogy egyszerre jöjjenek el hozzám és egy alkalommal „essünk túl” az összes fotón. 2-3-4 főt nagyon jól össze lehet hangolni ilyen alkalmakkor. A férfiaknak előtte borbélyt a hölgyeknek fodrászt, itt a helyszínen meg sminkest szoktam javasolni. Célszerű, hogy 2-3 garnitúra ruhát hozzatok magatokkal. Mindegyik váltás elegáns legyen! Fontos viszont, hogy az egyik nagyon konzervatív (azért ne white/black tie elég a smart casual), a második kicsit lazább, a harmadik pedig valami egyforma, legalább színeiben, ha nincs is egyenruhátok. A fotózás menete egyszerű, mert ameddig a hölgyet/hölgyeket sminkelik, megcsinálom az úr/urak egyéni üzleti portré fotóit. Majd a hölgyekét, addig az urak pihennek, végül jöhetnek a csoportos képek és a mindenféle egyéni kívánságok. Műtermemben van átöltözési lehetőség, sminkszoba, fürdőszoba, teakonyha és egyéb kényelmet szolgáló dolog.

 

Amikor végre rászántad magad a portré fotó készítésére, megvan a helyszín, az időpont, érdemes kicsit rákészülnöd. Ez a beletett energia igazán nem lesz nagy erőfeszítés a jó eredmény érdekében. Érdemes kipihenned magad előtte és amennyire lehet a legjobb formádat hozni. Ez nem csak a külsődre vonatkozik. A jó állapot és kiegyensúlyozottság megjelenik a fotón, az arcodon. Persze ezen itt is sokat javít egy gyors beszélgetés, ami kizökkent a mindennapokból és kicsit el tudod felejteni az otthoni gondokat, munkahelyi problémákat. Szerintem, ez is a fotós feladata, ezért is érdemes velem készíttetni portré fotóidat. Műtermemben lehetőség van átöltözésre, ha több szettet hozol és fodrász, sminkes bevonására is, akiket kérésedre iderendelek és akkor ezzel az idővel is számolnunk kell.