boudoart-logo
ceges fotozas

Céges fotózás

Minden vállalkozásnál – legyen az multinacionális cég, állami nagyvállalat kis-, közép- vagy egyéni vállalkozás – szükség van vezetői portrékra. A cég vezetőinek, tulajdonosainak képei a cég szinte minden marketing kiadványán és a weboldalán is megjelennek. Amikor a vállalkozás hatalmas összegeket fizet ki grafikusoknak, szerkesztőknek, nyomdáknak és weboldalfejlesztőknek elég kellemetlen, hogy pont azon próbálnak spórolni, amivel bizalmat nyerhetnének.

Nagyon rosszul sülhetnek el az utolsó pillanatban, valami telefonnal, nem éppen a legideálisabb helyzetben kattintott fényképek. Amikor nincs idő mindenkivel „leokéztatni” a képét nagyon kellemetlen, amikor a kiadványban látja viszont magát és valami nagyon nem stimmel. Egyszer egy óriásplakáton láttam, hogy a luxus irodaházban, gyönyörű kilátással a Dunára és Budára háttérrel fotózott márkás öltönyű úr ingének csücske kikandikált a begombolt öltönye gombja között. Ez bizonyára csak ebben a nagyításban látszott ennyire, de nagyon feltűnő volt. Vajon siettek és ez volt a választható legjobb képük?

Profi fotóssal kivédhetők ezek a bakik és elkerülhetők a kellemetlen helyzetek. Több kép készül mindenkiről, így később van lehetőség adott célhoz a legmegfelelőbbet választani. A vezetői portré lényege, hogy ez nekik is fontos, ezért rászánják az időt, készülnek rá, a megfelelő öltönyben, kosztümben vannak, legszebb kiegészítőkkel és pont a legjobb formájukat mutatják fodrász után, kisminkelve… A vezetőknek ugyanis nagyon fontos a megjelenés, erre figyelnek is. Mindig nettek, igényesek, ezért is ők a vezetők, a példaképek.

A profi fotós már tudja, hogy kell jó megvilágításban, megfelelő környezetben, jó hátérrel készíteni a vezetői portrékat. Előre meg lehet beszélni, hogy milyen képekre van szükség, milyen pózokban szeretnék a cégvezetők viszontlátni magukat. A fotós szeme már az objektíven keresztül látja az eredményt, figyel, hogy az a tartás szép és előnyös legyen. A testalkat figyelembevételével segít a megfelelőt ajánlani. Szem előtt tartja az apró részleteket, szól, ha valami nem tökéletes.

Ilyenkor álló és fekvő formátumú képek is készülnek egy-egy személyről, hogy könnyen kiválasztható legyen, hogy az oldal dizájnjához mi illik akár on-line, akár nyomtatott kiadványról van szó.

Céges fotózás lehet a vállalat székhelyén egy ottani jól kiválasztott háttérnél egy napon rögtön egymás után. Ennek az a lényege, hogy egységes portrék készüljenek. Mindenki ugyanolyan pózban és ugyanolyan szögben van fotózva, ugyanolyan gép beállítás mellett, ugyanolyan háttérrel és fényekkel. Itt lehet csoportos fotókat is készíteni. A fotózás megszervezését olyan hétköznapra javasoljuk, amikor általában minden érintett ott van az irodában. Az időpontot előre, legalább 2 héttel, mindenkivel fixálni kell, és az időpont közeledtével többször is figyelmeztetni a résztvevőket. Amikor sok ilyen fontos embert egy időpontban egy helyen szeretnénk jó formában látni a szervezőnek kell ügyesnek lennie, ez nem mindig egyszerű, de megoldható feladat. A műtermemben is vállalunk céges fotózást. Akkor érdemes így csinálni, ha különböző időpontokban érnek rá, vagy kevés vezetőt kell fényképezni. Csoportos céges képek fotózását maximum 7 főig célszerű műtermemben készíteni. Amikor csak 1-3 személyről van szó, itt átöltözésre is van lehetőség és több sorozatot is készíthetünk egy-egy személyről. Igényeknek megfelelően sminkest is ideszervezhetünk az alkalomra.

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzéseink