Esküvői fotózás blog Boudo Art foto

Időben kösd le fotósod az esküvődre

A profi fotósokat esküvő előtt jó pár hónappal le kell kötni. Akinek esküvőszervező csinálja a rendezvényt ott könnyű felkészülni az eseményre, mert csak pár részletet kell tudnunk, a többi miatt szólni fog az esküvőszervező. Ennek persze bőven meg kell fizetni az árát.

 

Amennyiben magatoknak szervezitek az esküvőtöket, fotósról is nektek kell gondoskodnotok. Az esküvői fotózás az egyik legfontosabb dolog a szervezési folyamatban. Időben kell időpontot egyeztetni vele és azt is megbeszélni, hogy pontosan mennyi időre szeretnétek, hogy ott legyen. Vannak vidéken 3 napig tartó lakodalmak, és van, aki csak a szertartást kéri és utána pár fotót a templomkertben, vagy valamelyik parkban. A legtöbb pár úgy dönt, hogy az esküvő napján egész nap legyen ott kedvenc fényképészük.

 

Én legjobban a kisebb, családiasabb esküvőkön szeretek fotózni. Ezek sokkal meghittebbek, nem annyira „ipariak” és sokkal gördülékenyebben is mennek, mint ahol száz feletti létszám van. Az ifjú párnak minden vendéggel van ideje foglalkozni és tényleg csak azokat hívják meg, akik szorosan a családhoz tartoznak vagy nagyon jó barátok. Szóval a meghívottak tényleg közel állnak a menyasszony és a vőlegény szívéhez. Ez a fotókon is látszik. Rengeteg természetes és igazán örömteli pillanatot lehet elkapni.

 

A nagy nap nekem az előkészületeknél kezdődik. Szeretem fotózni, ahogy a menyasszonynak készül a sminkje, frizurája, listázzák, hogy megvan-e minden… valami kölcsön kapott, valami, ami kék… nem is gondolnátok, hogy mennyi ember figyel erre. Ugyanúgy igaz, az ahány ház, annyi szokás elve is, mert minden esküvő fotózás tartogat különlegességet a fotós számára. Szeretem ezeket a meglepetéseket! A házasságkötő teremben a várakozás diszkrét báját. Ahogy a szaladgáló gyerekeket összeterelik, hogy bemenjenek végre a templomba. A szertartás komolysága és a pillanat varázsa is mindenképpen lencsevégre kell, hogy kerüljön. A vacsora, a programok, játékok, seprűs és egyéb babonák az emlékezetes menyasszonyi torta felvágása és a kedvelt menyasszonyi tánc, majd a menyecskévé változás. Igaz klisé a szabadtéri esküvői pár fotózás – de én fontosnak tartom. Ott ugyanis csak a jegyes, vagy már házaspár (ez a fotózás időpontjától függ, hogy esemény előtt vagy utána történik) van ott. Ez kettőjük kapcsolatát tükrözi és ér a szerelmes pillantás egymásra. Itt megmutathatják, hogy szeretik egymást és mennyire örülnek ennek a napnak.

 

Van az a kapkodós helyzet is, amikor mindent az utolsó pillanatban szeretnénk megszervezni. Ott van a plusz stressz is és magabiztosság pedig nem sok. Ilyenkor nyugodtan bízhattok a fotósban. Amikor magatoknak szervezitek az esküvőtöket, vagy közeli hozzátartozótok esküvőjét rendezitek nem hivatásosként, akkor nagyon sok dologban lehet segítségetekre a fotós. Hiszen ő rengeteg esküvőn megfordult már. Tőlem kérhettek közelebbi határidővel is esküvő fotózás időpontot, legfeljebb aznapi munkámban kollégáim kiváltanak, hogy elmehessek benneteket fotózni. Ha aznapra már van esküvői fotózásom, akkor profi kollégámat fogom ajánlani. Szóval hívjatok nyugodtan, minden helyzetre kitalálunk valamit.

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzéseink