boudoart-logo
szabadterifotozsrita kovacskatafoto hu

Fedezd fel a szabadtéri fotózás 4 kulcsfontosságú előnyét!

Szabadtéri fotózás közben olyan képek készülnek Rólad a természetben, amelyek garantáltan megnyerő hangulatot fognak sugározni. Ezeket a képeket kitűnően felhasználhatod a közösségi médiában és a családi fotóalbumban, de ajándékként is tökéletesen megállják a helyüket. Ismerd meg következő írásunkból a szabadtéri portré fotózás legfontosabb előnyeit!

1. Tökéletes összhangot teremthetsz az évszakokkal

A szabadtéri fotózás egyik legfontosabb előnye, hogy maximálisan kihasználhatod az adott évszak lehetőségeit. Így akár mind a 4 évszakban különleges és egyedi hangulatú fotók készülhetnek Rólad. Tavasszal és nyáron a virágos mezők vagy a gondosan rendezett parkok kifejezetten népszerű fotózási helyszíneknek számítanak. Ősszel és télen az erdős, fás területek is rendkívül hatásosak, hiszen a lehulló, színes falevelek vagy éppen a szakadó hópelyhek rengeteget dobnak a fotósorozat képi világán.

Tipp: Ha szabadtéri fotózáson vennél részt, gondolj arra is, hogy milyen ruházatban szeretnél megjelenni a képeken. A lágyabb, könnyedebb ruhadarabok vagy a melegebb öltözetek állnak hozzád közelebb? Érdemes ezt a tényezőt is számításba venni, amikor a fotózás időpontját tervezed.

2. A szabadtéri fotósorozat valóban változatos helyszíneken készülhet

A fotóstúdióban történő fényképezéshez hasonlítva a szabadtéri fotózás sokkal több lehetőséget nyújt számodra. Ugyanis Te dönthetsz arról, hogy pontosan hol készüljenek Rólad a képek. Így akár az érintetlen természeti tájak vagy a népszerű parkok, illetve a régi várak és a nemzeti emlékhelyek is tökéletes hátteret biztosíthatnak.

Tipp: Ha még nem találtál megfelelő helyet a szabadtéri fotózásra, érdemes szétnézned az interneten. Tekintsd meg a közeli természeti nevezetességeket és népszerű helyszíneket, hogy válogathass közülük. Így hamar megtalálhatod a neked legjobban tetsző képi világot.

3.A szabadtéri fotózás vidám és szórakoztató program

Szerencsére a portré fotózás a természetben még oldottabb hangulatú szokott lenni, hiszen a kellemes környezet felszabadultabbá teszi a modelleket. Általában az alanyok nagyon hamar felveszik az adott helyszín varázsát, és ennek köszönhetően 1-2 fotó elkészítését követően már a valódi személyiségüket mutatják meg a kamerának. A könnyed és laza fotózás pedig a leghatásosabb képeket eredményezi. Ezek azok a fotók, amelyeknek ténylegesen lelkük van. Hiszen a fotómodell magabiztos testbeszéde és a háttérként szolgáló, szemet gyönyörködtető környezet igazán összeillő egyveleget alkothatnak.

4. Egyéni és családi képek készítésére is lehetőséged nyílik

Legyen szó egyéni portfólió fotózásról vagy éppen családi fotósorozat készítéséről, a szabadtéri fotózás mindkét esetben nagyszerű választás. Kismamák és gyermekek számára is nagyobb élmény lehet, ha a képek a természetben készülnek. Így nem szükséges a kevésbé izgalmas, fotóstúdióban történő fényképezést választani.

Szabadtéri fotózáson szeretnél részt venni?

Tapasztalt fotós csapatunkkal a helyszín, illetve a ruha kiválasztásától kezdve az ideális testbeszéd megtalálásáig mindenben segítünk számodra. Keress minket bizalommal!

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzéseink